Kia onderdelen

Kia Motors Corporation, de opkomende zon uit Azië.

Kia Motors Corporation werd in mei 1944 opgericht en is de oudste fabrikant van motorvoertuigen in Zuid-Korea. Vanaf het bescheiden begin van het maken van (motor)fietsen is Kia, als onderdeel van de dynamische en wereldwijde Hyundai Motor Group, uitgegroeid tot de op vier na grootste voertuigfabrikant ter wereld.

Vandaag de dag is Kia een succesvol merk in Nederland. In 2018 is het merk dan alweer 25-jaar in Nederland actief. Veel verkochte modellen zijn onder andere  de Kia Picanto, de Kia Rio en de wat grotere Kia C’eed.

Tevens zijn de SUV modellen zoals de Kia Sorento en de Kia sportage zeer goed verkochte modellen op de Nederlandse markt. Mede dankzij de unieke 7 jaar garantie.

In 2009 was de Kia Cee’d het meest verkochte Kia model, gevolgd door de Picanto. In 2011 verkocht Kia in totaal 23.252 auto’s en stond daarmee op plaats 10 in de autoverkoop in Nederland. De Picanto was het best verkochte model met ruim 8.000 stuks.

 

Bent u een tevreden Kia rijder en op zoek naar een onderdeel voor uw auto? Bekijk dan ons assortiment van Kia onderdelen. Heeft u interesse om uw schade auto te verkopen? Neem dan gerust eens contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. We komen graag met u in contact!